Saturday, February 12, 2011

aku,dia dan vintage


contest kali ni telah di tag sendiri oleh tuan nya..
maka untuk tidak menghampakan tuan punya contest serta memeriahkan lagi contest from blogger2..aku join dengan senang hati..hehe :)

contest kali ni membabitkan dimana [ ayat cam pelik..abaikan ! ] aku perlu meng'edit' gambar..aku nak notice di sini..aku amatlah jahil sikit bab2 nak edit gambar ni..kadang2 menjadi..kadang2 ntah ape-ape jadi..

ouh ya..contest ni dinamakan

AKU,DIA dan VINTAGE


sama macam contest/GA yang lain..syarat-syarat penyertaan haruslah dipatuhi..let's cekedautt..

1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda
**ade muke sndri lg bgus, so keoriginalitian trjage**
* aku edit ikot sesedap rasa..aku rasa cam vintage..tapi tak taw la bagi si penganjur..aku ulang sekali lagi..aku masih jahil lagi bab2 meng'edit' gambar..baru belajar2 guna photoshop..

2)letak kan skali gmbr asal **update**
* sudah

3)boleh lbih dr 1 but only da best akn di judge
* aku dah tepek lebih dari satu..tapi ntah vintage ke tidak aku tak taw..

4)buat entry psl contest ini link kan ke sini wokey ye amoi apek..*xyh copy syarat pun xpe*
* disebabkan aku rajin,aku tekan jek ctrl c serta ctrl v..

5)folo ini belog...
* follow dulu lepas seminggu baru aku buat entry contest ni..hampeh !

6)letak ini banner kat lu punya sidebar pstu link kan ke entry wa ni okey <<--xreti xpela kot f(o_0)
* alhamdulillah aku reti..haha

7)post link anda kat komen bwh ni ye...
* mak aih...dah 200++ org kumen..cam pendek peluang nak menang..haha

8)tag itu 3 atau lebih lu punya kawan2...
* aku tag rakan2 blogger secara random..

9)tamat tempoh smpai itu 12 MAC 2011 5 MAC 2011 25 FEB 2011 wokey...
**b4 wa blk msia nk end kan contest**
* bape kali daa kaw update date..haha

10)gmbr boleh tukar 2kali sahaja n limit 5 keping
* aku kunci semua gambar2 aku..taknak tukar2 dah..haha


attention to penganjur..ada sesetengah gambar asal telah di edit sedikit oleh tuan punya badan terlebih dahulu..so..aku tak taw la ni da dikira disqualified ke tak..huhu

first picture : aku



picture seterusnya adalah picture member gua..beliau kerap suruh gua testing edit picture2 beliau :)









okey..itu saja picture yang aku pertandingkan..haha..harap2 picture aku tak disqualified lah..oh ya..part paling takleh blah pasal contest ni..hadiah dia weyyyy...




hamik kaw !!! fujifilm instax mini lah weyyyy...aku nak beli digital camera yang takat bape ratus tuh pon rasa cam nak semput..lagi la ni dapat free..sapa nak bagi weyh..

puh puh puh..mintak2 aku dapat ! haha


aku nak tag :


p/s : actually vintage tuh maksudnya old school ek? yang aku paham vintage ni macam motif corak2 bagai..abaikan !

4 comments:

  1. tenkiu join cik joyah;))
    menarik2 ;)
    gudlak okey! ^^

    ReplyDelete
  2. eh eh...
    tuan contest :)

    ai ai..
    nak kamera tuhhh..
    hehe

    ReplyDelete