Sunday, February 13, 2011

when raining day !!

joyah kembali rajin join contest ye :)

contest kali ni diberi nama :

WHEN RAINING DAY !


seperti biasa ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi :

1. Jadi Follower Hidaya Sarbini
2. Tulis satu entry pasal contest nie ~ ( Contest 'When Raining Day' ), dan letakkan gambar saya kat atas tuh dalam 3. Entry dan side bar. ( link kan yerr )
4. Tag 2 orang kawan. (jgn lupa inform diorang k)
5. Tinggalkan link entry anda di komen.
6. Hadiah diberikan kepada 2 pemenang.

Tarikh Tutup : 20 February 2011
Keputusan pada : 27 February 2011


dengan ini daku kepilkan gambar ku yang ini :

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



pic ni time daku bersama rakan-rakan ku mahu berjalan kaki bersama ke mall berdekatan untuk berkaraoke...
even masa tu hujan renyai2..namun tidak mematahkan semangat kami untuk berkaraoke pada hari tersebut..
hahahahaha...
* dalam pic ni aku nampak kurus weyy..haha..time ni aku first time pakai shawl..haha


sebab apa aku tanpa segan silu join contest ni?
sebab hadiah dia la..
DKNY tuhh bhaiii...
aku nak !!!!
haha
:)


saya tag :

Saturday, February 12, 2011

aku,dia dan vintage


contest kali ni telah di tag sendiri oleh tuan nya..
maka untuk tidak menghampakan tuan punya contest serta memeriahkan lagi contest from blogger2..aku join dengan senang hati..hehe :)

contest kali ni membabitkan dimana [ ayat cam pelik..abaikan ! ] aku perlu meng'edit' gambar..aku nak notice di sini..aku amatlah jahil sikit bab2 nak edit gambar ni..kadang2 menjadi..kadang2 ntah ape-ape jadi..

ouh ya..contest ni dinamakan

AKU,DIA dan VINTAGE


sama macam contest/GA yang lain..syarat-syarat penyertaan haruslah dipatuhi..let's cekedautt..

1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda
**ade muke sndri lg bgus, so keoriginalitian trjage**
* aku edit ikot sesedap rasa..aku rasa cam vintage..tapi tak taw la bagi si penganjur..aku ulang sekali lagi..aku masih jahil lagi bab2 meng'edit' gambar..baru belajar2 guna photoshop..

2)letak kan skali gmbr asal **update**
* sudah

3)boleh lbih dr 1 but only da best akn di judge
* aku dah tepek lebih dari satu..tapi ntah vintage ke tidak aku tak taw..

4)buat entry psl contest ini link kan ke sini wokey ye amoi apek..*xyh copy syarat pun xpe*
* disebabkan aku rajin,aku tekan jek ctrl c serta ctrl v..

5)folo ini belog...
* follow dulu lepas seminggu baru aku buat entry contest ni..hampeh !

6)letak ini banner kat lu punya sidebar pstu link kan ke entry wa ni okey <<--xreti xpela kot f(o_0)
* alhamdulillah aku reti..haha

7)post link anda kat komen bwh ni ye...
* mak aih...dah 200++ org kumen..cam pendek peluang nak menang..haha

8)tag itu 3 atau lebih lu punya kawan2...
* aku tag rakan2 blogger secara random..

9)tamat tempoh smpai itu 12 MAC 2011 5 MAC 2011 25 FEB 2011 wokey...
**b4 wa blk msia nk end kan contest**
* bape kali daa kaw update date..haha

10)gmbr boleh tukar 2kali sahaja n limit 5 keping
* aku kunci semua gambar2 aku..taknak tukar2 dah..haha


attention to penganjur..ada sesetengah gambar asal telah di edit sedikit oleh tuan punya badan terlebih dahulu..so..aku tak taw la ni da dikira disqualified ke tak..huhu

first picture : aku



picture seterusnya adalah picture member gua..beliau kerap suruh gua testing edit picture2 beliau :)









okey..itu saja picture yang aku pertandingkan..haha..harap2 picture aku tak disqualified lah..oh ya..part paling takleh blah pasal contest ni..hadiah dia weyyyy...




hamik kaw !!! fujifilm instax mini lah weyyyy...aku nak beli digital camera yang takat bape ratus tuh pon rasa cam nak semput..lagi la ni dapat free..sapa nak bagi weyh..

puh puh puh..mintak2 aku dapat ! haha


aku nak tag :


p/s : actually vintage tuh maksudnya old school ek? yang aku paham vintage ni macam motif corak2 bagai..abaikan !

Sunday, January 2, 2011

Contest Saat Pertama Bersama Si Cinta Hati

bangun pagi..gosok gigi..cuci muka..sarapan pagi..
haha...
then start my hobby which is blogging...
tengok dekat shoutmix..
zaza zeke bagi tag suruh join contest...

this time contest ni dianjurkan oleh si cantik manis [ tak taw nama die la pulokk ]
this contest is called...

CONTEST SAAT PERTAMA BERSAMA SI CINTA HATI



eceh ! ni yang rasa nak flash back 2 tahun lepas ni..hold on typing for this contest kejap la..nak text with my munchet sat..nak menggediks dok flash back 2 tahun lepas punye memories..miahahaha...gedik tak hengattt...

.
.
.
.

sambung balik...haha..actually masa first time dok keluar dating2 bagai ni..tak de amik pic sangat pong..kalau ada pon..aku amik pic kaw,kaw amek pic aku..pic berdua langsung nan adoo..kunun shy shy cat lagi la nak take pic together kan..start mula merenyam amek pic berdua pon after 2 months couple..haha..so kira accept tak ek...redha..haha..

okey..dah-dah..sebelum den menggedik dok cerita semua kisah flash back 2 tahun lepas..apa kata berbalik semula pada contest ni..as usual..ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi..let's cekedautt :

1. Wajib jadi follower wawa comel [ eh..dah taw dah nama penganjur contest ni..haha ]
[ DONE ! ]

2. Wajib letakkan tajuk entry " Saat Pertama Bersama Si Cinta Hati ".
[ DONE ! ]

3. Letakkan banner di sidebar dan linkkan ke entry contest ni.
[ DONE ! ]

4. Sertakan link entry korang kat entry contest ni.
[ DONE ! ]

5. Wajib gambar anda sendiri bersama si cinta hati.
[ DONE ! ]

6. Tag 3 orang rakan.
[ DONE ! ]

7. Tuliskan pada caption :
[ DONE ! ]


1. berapa lamakah anda telah bersama encik chenta hati? [sertakan tarikh mula bersama jika ingat]
encik cinta hati mula melamar [ tak menahan kaw melamar ] pada 15 Jun 2008 jam 4.11am..
sampai ke tarikh entry ni ditaip..
kami sudah bergatal-gatalan selama 2 tahun 6 bulan 2 minggu 4 hari

2. ceritakan saat pertama [gambar] anda bersama encik chenta hati. [first time keluar dating,pergi makan...]
actually pic yang disertakan ni bukan kali pertama dating ngan encik cinta hati a.k.a budak bunchet..time ni dah 2 months couple dengan beliau..
first time kami date dekat MK Restaurant..yang tak senonohnya perangai masing-masing ponteng kelas sebab pergi date..haha..eh..bukan la..actually time date tuh ingat nak lunch sama-sama jek sementara tunggu gap yang panjang for the next class..jalan kaki la pergi mall yang dekat ngan kolej nun..ntah bagaimana la pulak kan..tengah enak santap mee hoon tomyam bersama..hujan turun dengan lebat yang amat..so kami terperangkap la dekat mall tersebut..tak dapek la kami nak pulang ke kolej semula untuk ke kelas..haha..alasan ni kalau bagi kat lecturer mau kena dapat surat cinta dari kolej..miahaha

3. cipta tagline paling kreatif anda untuk encik chenta hati. [contoh: I heart you sampai mati la.]
eh eh..nothing else i can say..i love you more than you love me <3

dan dengan ini den bagi la pic berikut untuk contest ni..



dua pic ni di capture selang sehari je..ghope time ni lain gile ngan ghope sekarang..haha..tengok pic ni pown masih terserlah lagi malu-malu kucin tuh..haha..

eishh..contest ni dan2 terus buat aku nak flash back dengan budak bunchet about 2 years ago..nak sambung flash back la..buhbyee..

dengan ini saya tag :

cik yaya
jannah
nica

tarikh tutup 15 januari 2011



hope i'm the lucky one !
^_^

Saturday, January 1, 2011

Candid Itu Cunn Laa


daku telah di'tag' oleh ain harun untuk join this contest
^_^

contest ni dianjurkan oleh DILLA ADILLA..
contest ape?? sabau la..nak habaq mai la ni...

CONTEST " CANDID ITU CUN LAA "



candid ek? adui la..sejujurnya pic-pic candid aku sumenya terburuk dari ladang..haha..
tapi takpe..untuk memeriahkan lagi contest ni serta support tuan punya contest ni..daku join jugak dengan rela hati..hehe

sebelum tu..meh usha-usha syarat-syarat penyertaan :


1. terbuka pada semua blogger xkira lelaki or perempuan
* daku perempuan
[ DONE ! ]

2. copy the picture above and buat satu entry pasal contest nie dgn tajuk "candid itu cun laa..!" dan jgn lupa link kn ke entry ini ukei..?
[ DONE ! ]

3. tak payah jadi follower pown xpew... paksaan tiada kt sini.. haha
* nak follow jugak..t senang nak taw sape menang..haha
[ DONE ! ]

4. jgn lupa leave ur url contest in my comment form...
[ DONE ! ]

5. tag 3 orang rakan blogger anda @ lebih n ajak dorang join contest nie same2 ok....
[ DONE ! ]

6. put a caption kt gambar candid korang 2 yew... sikit pown xpew, bnyk pown xpew...
[ DONE ! ]

tarikh tutup : 10th January 2011

dengan ini daku mempertaruhkan pic berikut :


haha..buat masa ni..ini la pic candid terbaik yang ada dalam simpanan daku..muka sume macam haremm..haha..tapi siyes pic ni meninggalkan macam2 kenangan..dari pic ni..daku boleh rasa kegembiraan dan keseronokan bersama mereka..rinduu sangat dengan mereka ni..huhu

okey..sudah2..tujuan utama nak menang contest..haha..hope pic ni buat tuan punye contest tertarik..haha..

dengan ini,daku nak tag :


Izamir Ridzwan Pendrive Giveaway

GA kali ni from IR..
sape tak kenal dia..
baru berapa bulan blogging...dah ramai kenal..
sebabnya entry dia semua menarik untuk dikongsi bersama..
ni bukan ayat bodek-bodek ek..haha


GA IR ni macam GA biasa..ada syarat-syarat..
lets cekedautt..

1. Mesti jadi follower IR
* dah lama follow beliau dah pun
[ DONE ! ]

2. Buat satu entry bertajuk " Izamir Ridzwan Pendrive Giveaway " dan link kan ke entry GA beliau..
[ DONE ! ]

3. Letak banner dekat entry dan sidebar [ link kan sekali ke entry GA ni ]
[ DONE ! ]

4. Tag 4 orang rakan dekat entry terbaru mereka yang korang tag tuh.
[ DONE ! ]

5. Tinggalkan URL entry GA korang dekat entry GA beliau.
[ DONE ! ]

untuk hadih pulak..
dah terang-terang Pendrive Giveaway kan..
opkos la hadiahnya pendrive..
4GB lagik...

sesuai sangat la kat aku yang tengah miskin pendrive...
sejak pendrive spongebob aku hilang dekat lab kolej dulu..
aku tak beli2 lagi pendrive baru...
huhu..sadiss...

joyah nak tag :

Friday, December 24, 2010

Gojesh In Orange Contest


contest kali ni daku curik dari blog milik si penganjur contest sendirik..
haha...
tak kire ! nak join jugak walau takde sape nak tag aku suro join..
[ tak malu betol kaw joyahhh... ]

terasa rajin nak join contest sebab ada kelapangan..
esok tak kije..maw deting pulak tuh...hahahaha...

meh cekedaut contest ape yang aku tak taw malu join ni :

GOJESH IN ORANGE CONTEST


tengok title contest ni automatik teringat kat satu sweet pic [ bagi aku la..bagi korang..ade aku kesah?? haha ] with budak munchet..
gambar yang mana? cekedaut nanti ye..
^_^

meh2 usha syarat-syarat penyertaan :

1. mestilah seorg blogger..menjadi follower kpd saya..dan juga follower en boyfren..en boyfren termasok skali krn die yg menguruskn hal2 berkaitan penghantaran hadiah nnt..so sape2 yg nk join..folow saya dan juga folow en adam hafis kt link ni..http://adamhafis.blogspot.com/
[ DONE ! ]
* alololo..baik hati en.boifie kamu ye nak tulun2 anta adiah..hehe

2. tulis satu entry berkaitan dgn contest ini..jgn lupa amik banner di atas dan letakkn di dlm entry tersebut dan juga sidebar blog anda beserta link contest ini.
[ DONE ! ]

3.
korg mesti la menghantar gambar kepunyaan SENDIRI yg memakai BAJUbertemakan kaler OREN..xkesah la oren pekat ke..oren caer ke..oren muda tua asalkn BAJU oren..bkn peach,coklat or laen2..klu korg pkai baju kurung or dress makesure kaler yg paling menyerlah adalah kaler oren ye kwn2..
then bg a brief description tentang gambar yg d hantar..bgtau jgk ape KALER KESUKAAN korg tau..
[ DONE ! ]
* cekedaut daku membebel di bawah nanti ye..

4. maksimum gambar yg boleh korg antar hanya DUA keping gambar sahaja..bg link penyertaan korg dlm commentbox contest ni..
[ DONE ! ]
* satu pic tuh daku letak banyak2 pic..diterima ke tak ek? haha

5. tag contest kpd 6 orang rakan blogger anda.
[ DONE ! ]
* daku ada listkan kat bawah skalik ye..

6. pemenang akan dipilih dan akan di umumkan selepas terikh tutup penyertaan pada 14 january 2011.
* pemenang = aku lah tuh ! haha
[ tak masal.. ]

selesai...
dan dengan tak tau malunye daku mempertaruhkan pic berikut :




" wekkk..perasan jek lebih..ingat leh menang ke?.."
budak munchet berkata..haha


haha..ade sweet macam cik penganjur dengan boifie takk??
miahahaha
:D



hehe..
layak tak pic ni ek?
nampak oren kannn...
ni jek la satu2nya koleksi baju oren daku ngan budak munchet..
kami tak minat oren sebenarnye..haha..[ macam dah tersingkir jek ]
budak munchet suka kaler biru..aku pulak suka kaler merah..
tapi kawen nanti nak pakai baju putih jek [ tak masal lagi ]
hahahha...

budak munchet ada baju oren tuh sebab daku yang paksa beli masa raya lepas..
daku cakap kat die..die nampak ensem pakai baju oren...
dan2 terus kaut baju ni..haha
pasan la lu mamat...

hadiah nye ape ek?
ntah la..daku tak pandang hadiah nye..daku terima dgn ikhlas jek...
[ ayat tak cam poyo lak ]


dengan ini daku tag :




p/s : ingatkan nak wat entry ni guna font kaler oren sokmo..konon2 nak dpt extra marks la..haha...tapi nampak semak la pulak..last2..make it simple yang boleh..huyehhh !!